Event marketing: Jouw bedrijf in de spotlights

Zelfs grote merken hebben soms bijzondere ideeën en een frisse blik nodig als het gaat om event marketing.

Bedrijven worstelen vaak met de vraag hoe ze event marketing moeten inzetten: ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘Bij Welke partij(en) haak ik aan?’, ‘Wat is nu écht belangrijk?’

Bij Louder begrijpen we dat goed. Wij kunnen je helpen. Compleet ontzorgen, of gewoon eens meedenken: alles is mogelijk. Neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek.

Waar veel bedrijven vooral denken over de uitvoering, gaat Louder een stap verder. Ons team kijkt allesomvattend naar jouw event. Zo kunnen we deze precies verweven met de marketingmix van jouw bedrijf..

Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je graag meer.

Waarom event marketing zo belangrijk is

Door jouw event strategisch in te zetten kun je verbindingen die mensen met jouw merk hebben creëren en beïnvloeden. Jij hebt de touwtjes in handen: hoe wil je jouw merk neerzetten?

Event marketing vergroot de betrokkenheid van bezoekers en optimaliseert de beleving rondom jouw merk. Nog drie redenen waarom event marketing een goed idee is:

  1. Events zijn krachtiger dan andere media.

Beleven is immers beter dan beloven. Tijdens een event is het publiek zelf aanwezig en komt jouw merk authentieker over dan bijvoorbeeld via TV of social media.

  1. Laagdrempelige manier voor bezoekers om jouw merk te ervaren.

Zonder dat het publiek iets hoeft te kopen, kan hij/zij tijdens het event al wel ervaren wat jouw merk te bieden heeft.

  1. Een perfecte gelegenheid om met jouw stakeholders in gesprek te gaan.

Een event is een uitje voor de gasten. Men is veelal enthousiast en positief, wat een goed begin is van een fijn gesprek. Vraag wat hen bezighoudt of ze feedback hebben voor jouw merk. Of maak gewoonweg een praatje. Persoonlijk contact is enorm waardevol, vooral nu we meer en meer in een digitale wereld leven.

Verschillende soorten event marketing

De drie meest voorkomende redenen om event marketing in te zetten zijn:

  1. Een jubileum
  2. Een productlancering
  3. Kennis delen (bijvoorbeeld via een congres, bijeenkomst, hackathon of lezing)

Natuurlijk zijn er nog veel meer events mogelijk. Wat dacht je van een wervingsevent om aan personeel te komen? Of aan een groots personeelsfeest?

Benieuwd naar wat wij voor jouw merk kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Jubileum-event

Een bedrijfsjubileum is natuurlijk reden voor een feestje.

Voor het organiseren van standaard feestjes, ben je bij ons verkeerd. Wij maken iets bijzonders van jouw bedrijfsjubileum, zoals we bijvoorbeeld ook al voor het 50-jarig jubileum van Toyota Nederland hebben gedaan.

Hun spectaculaire driedaagse in- en outdoor paste precies bij waar het merk voor staat: mensgericht ondernemen. Door de genodigden hun families mee te laten nemen, was het voor iedereen één groot feest.

Productlancering-event

Zet jouw nieuwe product in de spotlights door een event op te zetten voor de productlancering.

Je kunt hiervoor de doelgroep uitnodigen om hen direct verliefd te laten worden. Maar denk ook aan leveranciers en (potentiële) verkopers. Allemaal belangrijke stakeholders.

Voor de productlancering van de Scania Gryphus, een gloednieuw defensievoertuig, lag de focus vooral op de trotse samenwerking tussen Scania en het Ministerie van Defensie. Voor dit event hebben we midden in de nacht een operationele productiehal omgetoverd tot showlocatie. Alles voor de perfecte presentatie!

Wil jij ook graag een creatieve productlancering, waarbij alles tot in de puntjes geregeld is? Neem direct contact op. Wij zijn benieuwd naar jouw product!

Kennis event

Bijeenkomsten, congressen, hackathons en lezingen waarbij men op de juiste momenten geprikkeld wordt. Waar het programma klopt en men tot de laatste minuut nog veel energie heeft. Een mooie uitdaging die wij graag met je aangaan.

Zo hebben we dat eerder voor Port of Rotterdam gedaan. Hun Energy in Transition Summit hebben wij middels een allesomvattend concept mogen versterken. Een zeer geslaagd event, waarbij ook veel aandacht van de landelijke pers aanwezig was. Natuurlijk een leuke bonus! Dit hebben we onder andere gerealiseerd door slim in te spelen op de locatie en mee te denken over het programma.

Hackathon

Wij zijn inmiddels ook expert op het gebied van grootschalige hackathonorganisatie. Mede door de ING-hackathons die wij organiseerden, waar per hackathon ruim 500 medewerkers aanwezig waren. Speciale settings voor brainstorms, loungesessies voor rustmomenten, bijzondere presentatieruimtes… Het ontbrak deelnemers aan niets tijdens dit evenement! Hoe onconventioneler, hoe beter het resultaat van een hackathon vaak is.

Prikkel jouw personeel ook eens met een hackathon. Neem contact op: we lichten dit fenomeen graag verder aan je toe.

Louder tilt jouw merk met event marketing naar een hoger niveau

Ongeacht wat voor event je wilt organiseren: Louder tilt jouw event naar een hoger niveau.

Wij diepen het evenement volledig uit, zodat deze naadloos op jouw marketingstrategie aansluit. Aan alles wordt gedacht, waardoor je op het moment suprême niet voor verrassingen komt te staan.

Wij zijn enorm trots op ons werk en gaan ook voor jou graag de uitdaging aan.

Wil jij gegarandeerd zijn van succes? Twijfel niet langer en schakel onze experts in.

Neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek. Onder het genot van koffie, thee, bier of een glas melk.