stories.

tips voor het organiseren van een online event.

Virtueel samenkomen werkt. We ervaren de voordelen zelf. Dus is het tijd voor professionele virtuele events. Géén webinar, ZOOM-meeting of video call, maar een stevig online event waarin je je merkverhaal overbrengt. Op een innovatieve manier. To the point.
Iris Havekes

We stappen helaas niet meer wekelijks in de auto voor dat ene leuke event in Utrecht, dat meerdaagse congres in Maastricht óf die megalancering in Amsterdam. Jij en jouw team ontmoeten klanten, elkaar en leveranciers op een nieuwe online manier, helaas niet langer op kantoor, voor een lunchafspraak in een leuk restaurant of op een andere toffe locatie. Toch wil je jouw merk op de kaart blijven zetten en top-of-mind houden. Je denkt: ‘ik moet ook iets vets, tofs of opvallends gaan doen’. Hoe blijf jij jouw mensen activeren en enthousiasmeren? Hoe blijf je in contact met leveranciers en andere zakelijke relaties? En hoe bied je inhoudelijk een gaaf programma, maar in – misschien wel – éénderde van de tijd? Deze zaken mogen absoluut niet ontbreken tijdens je online event;

Tell your brand story.

De waarde van een event zit in de content. Als het verhaal juist is, het design verrast en de film raakt, werkt ieder podium. Live, hybride of virtueel. Content is key. Concept is leidend. Je wilt veel meer vertellen in veel minder tijd. Om jouw online event helemaal inhoudelijk vorm te geven en neer te zetten, is het handig om de fijne kneepjes van online marketing beheersen. Dat hebben wij in huis. Door níet alleen maar aan de technische kant van een online event te denken, maar het communicatiestuk mee te nemen in jouw opzet. Blaas iedereen aan de andere kant van dat scherm omver.

Feel the rythm.

Als communicatiebureau weten wij het als geen ander: zorg voor een sterke opbouw van je event. Met een kop én een staart. Vaak zorgen wij voor de (event)communicatie van A tot Z. Wij weten dat het ritme van jouw merkverhaal – voor, tijdens én na een event – van groot belang is. Duur en opbouw van het programma van jouw online event zijn van een nog groter belang. Mix content, energie en interactie. Houd de aandacht groot door een korter programma en een enthousiaste presentator en dagvoorzitter.

Techniek. Waar je bang van wordt.

12,5 km kabel, 450 schuifknoppen op 3 mengpanelen en een stabielere internetverbinding dan die op je thuiswerkplek. Een dynamische en professionele studio-omgeving waardoor de gasten het gevoel hebben onderdeel te zijn van een bijzondere live tv-uitzending.  Dát – en nog veel meer – is er nodig aan techniek voor een online event. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Snappen we. Met onze kennis en ervaring op het gebied van online events en een netwerk van de beste (technische) partners hebben we alles in huis voor een online event met impact.

Een professionele crew. Geen concessies.

De juiste technische partners, de live streaming techniek en de digitale eventomgeving moeten aansluiten bij de specifieke (interactie) wensen voor het online event. De mogelijkheden en ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn eindeloos. Een professionele crew is essentieel voor het succes.

Online event on-point.

De voordelen van online zijn eindeloos: het is makkelijker om een bredere doelgroep uit te nodigen, online events zijn toegankelijker én je kunt jouw brand story – en de content die je voor, tijdens en na een online event creëert – later inzetten om je merk verder online te laden.

Tips voor het organiseren van een online event en weten hoe jij jouw online event naar een hoger niveau tilt? Door met ons te sparren over inhoud, verhaal, visie, techniek en communicatietraject. We hebben een multidisciplinair team in huis dat de lat extra hoog legt. Wil je sparren over de mogelijkheden? Get in touch!

wow, wat vet! vertel mij meer.

Doen we, mail ons even dan praten we je bij.