Merkactivatie: Zoveel mogelijk mensen warm laten lopen voor jouw merk

Je houdt contact met jouw doelgroep via verschillende social media kanalen en je stuurt regelmatig een nieuwsbrief. Maar echt opleveren, dat doet het nog niet.

Tijd om meer in te zetten op merkactivatie. Niet zomaar wat communiceren, maar een onderbouwde merkactivatiestrategie hanteren. Breng jouw merk tot leven voor je doelgroep, zodat ze voor jouw merk gaan kiezen. Keer op keer.

Merkactivatie is een must-have voor jouw marketingstrategie. De effecten zijn direct meetbaar en blijven ook op de lange termijn zichtbaar. Door merkactivatie verhoog je gegarandeerd de ROI van jouw strategie.

Wat is merkactivatie?

Merkactivatie is elke ervaring, campagne of event die jouw merk in contact brengt met je doelgroep. Deze merkactivaties dragen bij aan een loyale gemeenschap rondom jouw producten of diensten. Kortom: ze brengen jouw merk ‘aan de man’.

Voorbeelden van merkactivatie

Een merkactivatie is succesvol als veel mensen worden meegenomen in de merkbeleving. Merkactivaties die viral gaan: daar zijn wij trots op! Daarom laten we je graag twee (totaal verschillende) voorbeelden aan je zien.

Merkactivatie om nieuwe leads binnen te halen

Nieuwe leads zijn altijd welkom, nodig zelfs. Zeker bij producten waar consumenten minder vaak een herhaalaankoop doen, zoals auto’s.

Wij hebben Opel geholpen met hun merkactivatiecampagne: Destination Good Life. Dit rondom de lancering van de Opel Crossland X.

Met deze activatiecampagne hebben we in een krappe 2,5 maand 4.646 unieke leads bereikt, 1.102 aanmeldingen voor de Crossland X nieuwsbrief en 728 aanmeldingen voor de Opel nieuwsbrief gerealiseerd. Een resultaat waar we trots op zijn.

Vooral de verschillende, vele communicatie-uitingen op social media hebben voor een grote activatie gezorgd.

Wij denken graag met je mee hoe jij dit voor jouw bedrijf het beste aan kunt pakken.

Merkactivatie om talent te werven

Veel bedrijven schreeuwen om nieuwe werknemers. Wel willen groeien, maar het niet kunnen door personeelstekort is enorm frustrerend. Samen met Capgemini hebben we daarom een recruitment-activatiecampagne ingezet om talent te werven: de Big Talent Day.

Via een crossmediale campagne (social, digital en print) hebben we bijna 200 toegewijde deelnemers aangetrokken voor dit event. Allemaal tech-talenten die op hun zaterdagmiddag graag kennis wilden maken met de mogelijkheden bij Capgemini.

Hoe dat gelukt is? Met name door het organiseren van relevante workshops en het uitnodigen van bekende sprekers. Dit, in combinatie met de crossmediale campagne, heeft ervoor gezorgd dat we mensen daadwerkelijk hebben betrokken bij het merk. Een heel ander effect dan wanneer je jouw vacatures alleen maar via LinkedIn uitzet.

Activatiecampagne opzetten? Neem contact op!

Zoveel mogelijk mensen warm laten lopen voor jouw merk: dat wil jij toch ook?

Bekijk nog meer van ons werk om te zien hoe wij dat al voor verschillende mooie merken hebben mogen doen.

Wij denken graag met je mee om jouw merknaam te versterken. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.