what we do.

een sterke postionering, dat merk je.

Er bestaan duizend-en-een modellen en theorieën over merkpositionering. En terecht. Want een onderscheidende positionering gaat zo veel verder dan een sterke concurrentiepositie, een duidelijke doelgroepdefiniëring of opvallende identiteit. Wij weten dat elk positioneringsvraagstuk vraagt om maatwerk. Simpelweg omdat elk bedrijf haar eigen doelstellingen heeft. En dat is maar goed ook.

Het doel van een onderscheidende merkpositionering is 'het creëren van een merkvoorkeur bij jouw doelgroep'. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren van invloed op het imago en dus de manier waarop de doelgroep jouw merk beleeft. Voordat we met marketingcampagnes of communicatiestrategieën de perceptie bij de doelgroep kunnen bewerken met onderscheidende content, is het belangrijk dat alle voorwaardelijke merkelementen gedefinieerd zijn. Hiervoor gebruiken wij ons eigen drie-fase-model.

Door bij het begin te beginnen en altijd vanuit de essentie van het merk te redeneren, is het mogelijk een heldere positionering te formuleren die langetermijnstrategieën aan kortetermijndoelen verbindt. Dan kan van elk contactmoment een onderscheidende ervaring gecreëerd worden die de positionering verder verstevigt. Zo ontstaat een blijvende merkvoorkeur.

No items found.